Skip to content

Reparera och återställa SSD hårddisk

– vi räddar dina filer

Reparera SSD hårddisk och återställa data - Ahlberg data i Nacka Strand.

SSD-diskar har blivit allt vanligare i datorer – särskilt i extremt lätta och tunna laptops som MacBook air.

Att återställa SSD hårdisk

SSD hårddiskar är snabbare än traditionella hårddiskar, de väger mindre och är inte lika känsliga för stötar. Men trots att det saknas rörliga delar går SSD-diskarna oftare sönder än traditionella mekaniska hårddiskar. Datan blir oåtkomlig. 

Det finns inga rörliga delar i en SSD-disk, men de går sönder av andra anledningar än mekaniska hårddiskar. De har generellt kortare livslängd. 

Att reparera och återställa en SSD hårddisk för att rädda data är generellt lite svårare än att återställa data från en mekanisk hårddisk, delvis för att SSD-diskarna bygger på en helt annorlunda teknik än de mekaniska hårddiskarna och delvis för att det finns så många olika tillverkare och varianter av SSD-diskar.

Steg för steg har Ahlberg data blivit allt bättre på att återställa kraschade och trasiga SSD-diskar. Vi har utökat kunskaperna om hur man kan reparera SSD-diskarna och lyckas återställa datan i de flesta fallen.

Olika sorters SSD-diskar

Reparation och dataåterställning SSD hårddisk.

När vi får in en trasig SSD hårddisk beror chansen till en lyckad dataåterställning ganska mycket på vad det är för typ och modell.

Det finns en uppsjö av olika sorters SSD hårddiskar. De flesta av dem går bra att reparera och återställa data ifrån. Men det finns också märken och modeller som är svåra att göra något åt.

Du kan gärna ringa angående din egen SSD-disk och fråga någon av våra tekniker om du vill ha närmare information om just din modell – och om vi kan återställa disken.

Bra odds att återställa SSD hårddisk generellt

Generellt finns det gott hopp om att vi kan hjälpa dig återställa din SSD-disk och återskapa filerna. Det finns ingen anledning att ge upp i förväg. Vi börjar med en undersökning som är gratis – och sedan får du ett fast pris.

Reparation av SSD-disk hos Ahlberg data.

Vi servar hela Sverige. Du kan skicka SSD-disken direkt till oss för undersökning. Om disken är svår att montera ur kan du skicka hela datorn. Fyll först i vårt elektroniska formulär som du hittar via den här länken. Välj mellan företag och privatperson.

Du kan även besöka oss på drop-in i vårt dataräddningslabb i Nacka Strand om du föredrar det och lämna in disken (eller datorn) direkt i vår kundmottagning.

Våra öppettider är måndag-onsdag 08:00 – 18:00 samt torsdag-fredag 08:00 – 17:00. Du behöver inte boka tid, men ring gärna 08-718 07 20 innan du åker hit och prata med någon av våra tekniker först.