Skip to content

Återskapning av raderad data

Återskapning av raderad data - Ahlberg data, Nacka Strand.
Vi hjälper dig återställa raderade filer som har tagits bort av misstag eller som har försvunnit på annat sätt.

Det kan till exempel vara bilder, videofilmer, bokföring, musik, e-post och olika typer av dokument som Word, Excel eller pdf. Alla typer av filer som är viktiga för dig att få tillbaka. 

Återställer raderad data från alla lagringsmedia

Försvunna och misstagsraderade filer

Om man råkat radera viktig data, mappar och filer, eller formaterat om en hårddisk, minneskort eller annat lagringsmedia av misstag så försvinner inte filerna helt. Inte på en gång i alla fall.

rekonstruktion av raderad data hos Ahlberg data.

Det som verkligen raderas är Windows eller Mac OS:s indexering av filerna. Det gör att en dator (eller mobil/surfplatta etcetera) inte kan hitta mapparna och filerna eftersom operativsystemet inte kan ”se” att det finns några mappar och filer.

Som tur är går det i de flesta fall att återskapa raderad data med rätt typ av verktyg och kunskaper om filsystem och så vidare. Vi letar upp,  indexerar och sorterar upp de raderade filerna så att de kan hittas och blir användbara igen.

Du får alla filerna på en extern hårddisk, ett usb-minne eller via Internet så att du kommer åt datan via din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Saker att undvika om man vill ha raderad data återställd

Rekonstruktion av raderad data från dator.

Det är väldigt viktigt att du inte fortsätter använda datorn (eller annat lagringsmedia) som de raderade filerna finns på. Filerna kan då bli definitivt förstörda. Operativsystemet i datorn (eller mobilen/surfplattan) skriver nya filer till hårddisken (minneskretsarna) hela tiden och då skrivs de filer som inte längre är indexerade över.

Man ska absolut inte lägga till några nya filer eller installera något på den dator/hårddisk som innehåller den raderade datan man vill ha data återställd från. Risken är mycket stor att alla eller en del av de filer du vill rädda då skrivs över.

Stäng av datorn (surplattan/mobilen) så snart du upptäckt att viktig data av någon anledning försvunnit eller blivit raderad av misstag och kontakta oss. Du får råd 0m hur du ska göra och vi gör en gratis undersökning åt dig så att du får veta vad som kan återställas.

Du når oss på telefon 08-718 07 20 och du är även välkommen att besöka oss utan tidsbokning under våra öppettider. Vi har kundmottagningen och labbet öppet måndag – onsdag 08 – 17 och torsdag – fredag 08 – 18.

Naturligtvis kan du även skicka ditt lagringsmedia till oss via posten eller annan transportör om du inte har möjlighet att besöka oss. Se beställ recovery.

Användbara länkar: