Skip to content

Rädda kraschad hårddisk

Reparation av trasig hårddisk och dataåterställning hos Ahlberg data

Rädda hårddisk hos Ahlberg data i Nacka Strand. Vi har bästa kundbetygen.

Rädda hårddisk i Nacka Strand

Ahlberg data är Sveriges ledande företag inom dataräddning och reparation av trasig hårddisk. Vi erbjuder hårddiskräddning med fri analys och erkänt hög kvalitet på dataåterställningen. Dessutom är vi snabba i hanteringen och klarar alla olika sorters hårddiskkrascher, mekaniska såväl som elektroniska hårddiskproblem och svår datakorruption.

Att bli av med viktig data i en hårddiskkrasch kan lätt leda till en känsla av chock, förvirring och till och med panik. Alla bilderna från barnbarnets uppväxt borta! Hela filmprojektet plötsligt oåtkomligt. Men det behöver definitivt inte vara kört. Du har god chans att få de filer du förlorat återställda om du anlitar oss.

Hårddiskräddning sedan 2003

Vi har erkänt goda kunskaper och lång erfarenhet (företaget startades i mars 2003) när det gäller hårddiskräddning, vi har den mest kompletta utrustningen inom Sveriges gränser och lång erfarenhet när det gäller olika hårddiskproblem. Personalen är välutbildad, har jobbat hos oss i många år och har för Sverige unika kvalifikationer.

När vi räddar data från en hårddisk gör vi det enligt bestämda rutiner som är baserade på mångårig erfarenhet från tidigare dataåterställningar från hårddisk. Det gäller att arbeta på ett sätt som inte tillför hårddisken ytterligare skador, vilket är nödvändigt om man vill ha ett bra resultat i slutändan.

Rädda hårddisk steg för steg

Rädda hårddisk. Hur man bäst hanterar en kraschad hårddisk.

1. Undersökning av hårddisken

Undersökningen är kostnadsfri. Vi använder särskild analysutrustning för hårddiskar – och undersöker även visuellt och manuellt – för att ta reda på exakt vilken skada hårddisken drabbats av. Ibland kan det handla om mindre skador på lagringsmediet inuti hårddisken och datakorruption som gör den oläsbar. Det är också vanligt med allvarligare mekaniska, elektriska och elektroniska skador.

2. Kloning av originalhårddisken

Kloning – kopiering av all rådata sektor för sektor – är väldigt viktig för slutresultatet. Vi använder intelligent kloningsutrustning som klarar att läsa av även dåliga och defekta sektorer på lagringsmediet. Det är en förutsättning för att kunna extrahera så mycket rådata som möjligt ur den skadade hårddisken. Detta är i sin tur en förutsättning för att man ska kunna rädda så många filer som möjligt.

Rädda hårddisk. Hur man bäst hanterar en kraschad hårddisk.

3. Analys och rapport om skadorna

Du får en rapport om vilken data som kan återställas och ett fast pris på hela arbetet. I normalfallet får du besked inom 0-2 dagar dagar efter att vi har fått hårddisken från dig. Ibland kan det förstås, beroende på graden av skador, ta lite längre tid.

4. Dataåterställning – rekonstruktion av datafiler

Om du är nöjd med hur mycket data vi kan rädda från hårddisken slutför vi datarekonstruktionen och överför återställd data till valfritt lagringsmedia, till exempel ett USB-minne eller en extern hårddisk. 

Rädda hårddisk i labb/renrum

För att laga en trasig hårddisk är det ofta nödvändigt att öppna den i renrumsmiljö och byta ut trasiga komponenter eller göra andra avancerade hårddiskreparationer för att kunna rädda hårddisken.

Ahlberg data har två egna, kliniskt rena renrumsboxar klass m100. Vi har dessutom personal med teknisk kompetens att reparera trasiga hårddiskar i runrumsmiljö. Ofta handlar det om att byta ut delar, som till exempel hårddisken läshuvuden. Vi behöver aldrig skicka defekta hårddiskar vidare till ett annat land.

Vytis Andrijauskas är elektronikingenjör hos Ahlberg data. Han kan laga en hårddisk i renrum genom avancerade ingrepp och kan även byta ut och programmera om hårddiskars styrenheter. Du är välkommen att besöka oss i Nacka Strand strax utanför Stockholms innerstad – utan tidsbokning. Våra öppettider är måndag-fredag 08-17. Du behöver inte ta ur hårddisken ur datorn om du föredrar att vi gör det åt dig. Då tar du med dig hela datorn i så fall. Är det en extern hårddisk som gått sönder behöver du inte ta ut den ur skalet, utan vi gör det i labbet. Det går också bra att skicka hårddisk till oss, vi tar emot jobb från hela Sverige och dessutom Norge och Finland. Läs mer om hur man packar och skickar en kraschad hårddisk till oss på ett säkert sätt. Länkar: Ahlberg data kontaktformulär Hur man skickar trasig hårddisk till Ahlberg data Elektroniska serviceformulär