Skip to content

Rädda data från mobiltelefon och surfplatta

Vi återställer data från mobiltelefoner och surfplattor. Även trasiga enheter.

IT-forensik - Tömning och undersökning av mobiltelefon hos Ahlberg data IT-forensik.

Rädda data från mobiltelefon (och surfplatta)

  • Vi låser upp och avkrypterar mobiler och surfplattor
  • Extraherar rådata från interna minneskretsar
  • Återskapar datafiler, till exempel bilder, video, dokument och e-post
  • Utför forensiska undersökningar (tar fram bevis)
  • Reparerar trasiga mobiltelefoner och surfplattor i dataåterställningssyfte

Ahlberg data är ledande i Sverige när det gäller dataräddning från mobiltelefon och surfplatta. Vi har toppmodern utrustning och metoder som är ”cutting edge” både när det gäller återställning av förlorade filer och forensiska undersökningar (rättstvister, misstänkta brott etcetera).  

Vi extraherar och räddar data både från fungerande mobiltelefoner (raderade och försvunna filer) och trasiga enheter som behöver repareras innan det går att återställa data.

För detta ändamål har vi egen verkstad för mobiltelefoner och surfplattor. Vi klarar bland annat att byta moderkort, minneskretsar och andra komponenter inuti både mobiltelefoner och surfplattor.

Vi kan återställa bilder, videor, sms, e-post, olika sorters dokument, chattar och loggfiler som visar tid och plats för händelser, röstmemon, kalendrar och anteckningar med mera.  Vi återskapar både datafiler och  och annat som kan användas som bevismaterial i olika sorters rättstvister och utredningar.

Bästa chansen att lyckas rädda data från mobil

Det finns fler än 10 000 olika modeller av mobiltelefoner (av olika fabrikat och typ) som vi behöver kunna koda av för att kunna återställa förlorad data. Främst är det naturligtvis moderna iPhone och Android-mobiler, men även en mängd äldre mobiler och mer udda typer som Windows Phone, BlackBerry, Symbian, Nokia Maemo med flera. 

Det krävs sofistikerad utrustning för att kunna låsa upp och avkryptera alla dessa mobiltelefoner och återställa data från dem.

Därför har Ahlberg data den mest avancerade utrustningen för extrahering av data från mobiltelefoner och surfplattor, utvecklad från början av Israeliska underrättelsetjänsten Mossad. Vi uppdaterar mjukvaran så gott som dagligen med fler modeller.

Säkring av bevis genom forensisk undersökning av mobiltelefon hos Ahlberg data Nacka Strand.

Även om vi erbjuder den bästa möjligheten i Sverige att få data återställd från mobiltelefon så är det dock inte säkert att det alltid går. Mobiltillverkarna “låser in” och krypterar datan i mobilerna med allt mer avancerade algoritmer så att det ska bli så svårt som möjligt att komma åt informationen inuti dem.

Det bästa sättet att få reda på om det går eller inte är att helt enkelt lämna in eller skicka mobilen till oss för en gratis undersökning.  

Välkommen att besöka oss

Ring oss gärna på tel 08-718 07 20 för att få svar på dina frågor om dataräddning från mobiltelefon – och för att få en generell prisuppskattning. Du är också välkommen att besöka oss på Cylindervägen 12 i Nacka Strand när som helst under våra öppettider, utan att du behöver boka tid i förväg.

Öppettider:

Måndag – onsdag 8 – 18.
Torsdag – fredag: 8 – 17.