Skip to content

NAS recovery – återställning av kraschad NAS

Vi utför NAS recovery - dataåterställning från nätverkshårddisk.

Vi kan hjälpa dig med NAS Recovery – rädda datan från en kraschad nätverkshårddisk. Ofta handlar det om en eller flera trasiga hårddiskar inuti NAS:en och en raid som blivit korrumperad.

Lång erfarenhet av NAS recovery

Ahlberg data har lånf erfarenhet av NAS recovery och i de flesta fall kan vi utlova ett gott resultat. NAS-enheten har oftast multipla diskar inuti skalet och är raidad med raid 5 eller 6, precis som en ”vanlig” dataserver. Du kan läsa mer om detta på www.ahlbergdata.se/datarekonstruktion-server

Enklare variant av server

NAS – Network Attached Storage – eller nätverksdisk som det oftast kallas på svenska – är en enklare form av dataserver. Den kan i de flesta fall inte kopplas direkt till en dataskärm som man kan göra med en vanlig server. Det finns dock undantag.

Staffan Söderlind, VD på dataräddningsföretaget Ahlberg data.

– NAS:en är en nätverksansluten datalagringsenhet (enkel server) med ett eget operativsystem, säger Staffan Söderlind, VD och ansvarig för dataräddning hos Ahlberg data.

Inte Windows, utan Linux filsystem

På datorn ser det ut som att NAS-enheten är en hårddiskenhet med vanligt Windows filsystem. Den kommer upp på precis samma sätt som en extern windowsdisk. Men skenet bedrar. Under skalet, i själva hårddiskarna, använder man Linux filsystem.

Detta är för att spara pengar. Linux är licensfritt och gratis till skillnad mot Windows filsystem som tillverkarna får betala för. För dig som kund spelar det naturligtvis ingen roll, men när något gått snett krävs det ett verkligt kvalificerat dataräddningsföretag som Ahlberg data för att klara av en NAS recovery.

Vi är det rätta valet om du vill vara säker på att få dina viktiga filer återställda i fungerande skick.  

NAS Recovery. Dataräddning från nätverksserver.

Ring gärna och prata direkt med någon av våra tekniker om NAS recovery – om du har problem med en NAS och inte kommer åt datan. Telefonnumret är 08-718 07 20. Du kan även spontanbesöka oss i Nacka Strand under våra öppettider som är måndag – onsdag 08-18 och torsdag – fredag 08-17.

Välkommen!