Skip to content

Kraschad hårddisk

Reparation av trasig hårddisk och dataåterställning hos Ahlberg data 

Ahlberg data är Sveriges ledande företag inom dataräddning och reparation av trasig hårddisk. Vi erbjuder hårddiskräddning med fri analys och erkänt hög kvalitet på dataåterställningen. Dessutom är vi snabba i hanteringen och klarar alla olika sorters hårddiskkrascher, mekaniska såväl som elektroniska hårddiskproblem och datakorruption.

Du är välkommen att besöka oss utan tidsbokning under våra öppettider som är måndag-onsdag 08-18 och torsdag-fredag 08-17. Du behöver inte ta ur hårddisken ur datorn om du föredrar att vi gör det åt dig, utan du kan ta med dig hela datorn i så fall. Är det en extern hårddisk som gått sönder behöver du inte ta ut den ur skalet, utan vi gör det i vårt labb.

Du hittar oss i Nacka Strand strax utanför Stockholms innerstad.

Hur vi räddar hårddisk efter hårddiskkrasch

Att bli av med viktig data i en hårddiskkrasch kan lätt leda till chock, förvirring och panikkänslor. Men det behöver definitivt inte vara kört. Du har god chans att få de filer du förlorat återställda av oss.

Ahlberg data har mångårig erfarenhet av att rädda hårddiskar, vi har räddat närmare 10 000 hårddiskar sedan Lasse Ahlberg startade Ahlberg data 2003. Vi har den mest kompletta utrustningen för data recovery inom Sveriges gränser, personal som är välutbildad och har jobbat hos oss i många år och som har unika kvalifikationer.

Inget annat företag har bättre förutsättningar att kunna rädda din hårddisk och dina förlorade filer. Trots detta är vi inte dyrast på marknaden, tvärtom. Bland de seriösa företagen ligger vi mycket bra till prismässigt.

När vi räddar data från hårddisk gör vi det enligt bestämda rutiner som är baserade på mångårig erfarenhet från tidigare dataåterställningar från hårddisk. Det gäller att arbeta på ett sätt som inte tillför hårddisken ytterligare skador, vilket är nödvändigt om man vill ha ett bra resultat i slutändan.

Ahlberg data är ett ledande företag i Sverige när det gäller att återställa data från kraschad hårddisk. Vi har erfarenhet av hårddiskräddning sedan 2003 och har räddat data från bokstavligen tiotusentals kraschade hårddiskar.

Hantera kraschad hårddisk

Hur man hanterar kraschad hårddisk - Ahlberg data.

Insidan av en modern mekanisk hårddisk.

Vi vill gärna ge dig några goda råd om du just har råkat ut för en hårddiskkrasch och behöver hjälp med att rädda hårddisken och återskapa data från den – eller från en extern hårddisk som är kopplad till datorn. Om du hanterar hårddisken på rätt sätt – lämnar in den till oss så orörd som möjligt efter kraschen – är chansen mycket god att vi kan hjälpa dig återställa dina filer intakta.

Det är en kalldusch när datorn ”fryser” och man plötsligt inte har access till sina filer längre. Datorn är som förlamad, det går inte att göra något med den. Man försöker givetvis starta om datorn, men man kommer oftast ingenstans om det handlar om en hårddiskkrasch.

I vissa fall hör man något konstigt, okänt ljud inifrån datorn – och i vissa fall blir hårddisken helt tyst. Att stänga av datorn (eller den externa hårddisken om det är en sådan) direkt i ett sådant läge är ett gott råd för att undvika risken för svåra skador på lagringsmediet inuti hårddisken. 

Blåskärm – Checkdisk går igång

Om det gäller en kraschad hårddisk rekommenderar vi att du inte kör Checkdisk. Stäng av datorn i stället.

Om Windowsprogrammet Checkdisk går igång kan det i många fall förstöra betydligt mer än det hjälper, särskilt om det gäller en kraschad hårddisk som är skadad inuti.

Det är lätt hänt att man drabbas av panik om man råkat ut för en svår dataförlust och det kan få en att göra  saker som inte är så kloka. Gör inte det. Ta några lugna andetag, stäng av datorn/hårddisken, gå till något annat rum och försök att tänka igenom saken i lugn och ro.

Vill du ha bästa möjliga chans att få tillbaka alla dina bilder, videor, dokument, e-post och så vidare intakta så bör du kontakta oss innan du gör något med hårddisken. Vi hjälper dig med goda råd och vi tar gärna in hårddisken och gör en ordentlig undersökning utan att det kostar dig något.

Saker du bör undvika

Saker man bör undvika när man hanterar kraschad hårddisk.

1. Försök inte tvinga ut information ur en kraschad hårddisk. Resultatet blir oftast att hårddiskens skador förvärras.

2. Stäng av datorn i stället. Låt hårddisken vara och ta kontakt med oss. Om du beskriver ditt hårddiskproblem kan vi ge dig relevant information om hur du bör hantera hårddisken.

3. I fall checkdisk skulle råka gå på och börja scanna hårddisken – stäng omedelbart av datorn med strömknappen. Checkdisk kan ställa till mycket stor skada eftersom programmet försöker flytta om filer på disken. Det kan skada hela filsystemet allvarligt eftersom det inte går att flytta data på en hårddisk som kraschat.

4. Om du har en mac och Disk Warrior går igång gäller samma sak. Disk Warrior är samma typ av program som Checkdisk. Stäng omedelbart av datorn med strömknappen.

Ring och kolla med oss. Vi hjälper dig gärna laga den kraschade hårddisken och återställer din data.
Ring oss på 08-718 07 20, fyll i vårt kontaktformulär eller prata med oss via chatten som du hittar längst ned på sidan.

Du är också välkommen att besöka oss utan tidsbokning under våra öppettider som är måndag-onsdag 08 – 18 och torsdag-fredag 08 – 17. Vi håller till i Nacka Strand strax utanför Stockholms innerstad.

Välkommen!

Länkar: